Bäckadräkten
TEXT ATT KOPIERA

Mönstersläpp Bäckadräkten
Den icke-binära folkdräkten Bäckadräkten släpps nu som symönster. Vi har pratat med Fredy Samuel Lundh, projektledaren bakom projektet.

Beskriv dräkten för de som inte känner till den!

- Bäckadräkten är en dräkt för alla, oavsett geografisk tillhörighet eller könsidentitet.

”När vi designade den så utgick vi från transflaggans färger, rosa, vitt och blitt"
- Fredy Samuel Lundh

Vad händer nu?
- Nu är vi så glada att presentera ett symönster som du kan följa eller inspireras av till din dräkt. Mönstret innehåller mössa, skjorta, livstyckeväst och byxkjol och färgerna får du helt välja själv efter önskemål. Vi är också igång med en stickad tröja samt mönster till den, som förhoppningsvis blir klart senare i sommar.

Hur känns det att släppa mönstret?
- Det är en känsla av frihet att äntligen få ge en design vingar och se hur så många fina människor inspireras och syr sina egna dräkter. Vi är så glada för alla som deltagit och vill skicka dem massa kärlek och tack. Längtar till en dag, inte allt för snart, när vi kan vara några stycken som har samma eller liknande dräkt!

Hur kan man få tag på mönstret?
- Man kan kontakta mig på hello@fredyclue.com eller gå in på fredyclue.com/backadrakten för att hitta våra säliplatser. Vi använder oss av garn från Järbo och tyger från Wilunds.

Projektet finansieras av VGR, NFH och Folk You och sker i samarbete med Folk You, Bilda Sydväst, Järbo Garn, Wilund och Palmborg studios.